Burokėliai vis plačiau yra įvardijami, kaip supermaistas. Remiantis Medical News Today, naujausi tyrimai teigia, kad burokėliai ir burokėlių sultys gali pagerinti sportinius rezultatus, sumažinti kraujospūdį ir padidinti kraujotaką. Šiais laikais daug įvairių sulčių ar gėrimų yra su burokėlių priemaišomis, todėl rekomenduojame neišsigąsti. Žinoma, burokėlių populiarumas įtakoja ir jų naudojimą maisto gaminiuose, todėl vis dažniau kyla klausimas, kaip tinkamai apdoroti burokėlius ir kiek laiko virti burokus?
Burokėlių virimas yra nesudėtingas ir ganėtinai greitas būdas! Kiek laiko virti burokėlius yra labai populiarus klausimas? Tai užtrunka nuo 20 iki 40 minučių, priklausomai nuo jų dydžio. Žemiau apžvelgsime visus burokėlių gaminimo etapus.
Taigi, kiek laiko reikia virti burokėlius?
Pirmas etapas: užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens.
Naudokite didžiausią turimą puodą. Vandenį galite gausiai pasūdyti: įpilkite maždaug 1 valgomąjį šaukštą, kaip ir į makaronus .
Antras etapas: nuplaukite burokėlius ir nupjaukite žalumynus.
Nuplaukite burokėlius. Tada nupjaukite visus lapus su jų stiebeliais. Sklinda kalbos, kad jeigu paliksite 1,5 cm stiebelio ant burokėlio, jie išskirs mažiau savo sulčių į vandenė ir jų skonis bus sodresnis ir geresnis. Tai nėra patvirtinta, bet logiškai galvojant jeigu nupjausite žalumynus ir paliksite atvirą burokėlio vietą, tada tikrai gali išbėgti daugiau sulčių. Aš visada palieku 1,5 cm žalią kotelį verdant ir man šis būdas patinka labiausiai.
Trečias etapas: virkite burokėlius 20–40 minučių, kol jų vidus suminkštės. Priklausomai nuo jūsų įsigytų burokėlių, juos turite virti pagal dydį, mažesni burokėliai užtrunka apie 20 minučių, vidutiniai – apie 30 minučių, o dideli – apie 40 ar daugiau minučių.
Ketvirtas etapas: nuplaukite po vėsiu vandeniu ir nuvalykite odą.
Kai baigsite virti burokėlius, leiskite jiems keletą minučių atvėsti. Tada pakiškite po vėsiu vandeniu ir pirštais nuvalykite odelę. Rekomenduojame mūvėti pirštines, nes rankos gali likti labai raudonos, taip pat saugokite drabužius.
Nesenai išmėginau naują būdą, kuris burokėlius išlaiko dar labiau sodresnio ir skanesnius. Burokėlius suvyniokite į foliją ir kepkite mažoje temperatūroje orkaitėje. Tokiu būdų vanduo visiškai nepasisavina burokėlių skonio. Rekomenduojame išbandyti ir atrasti naują jų skonį.